Login troubles

Ideas, likes, dislikes, recommendations, and opinions regarding the Big Road Blues web site and forums.

Postby rustyslide » Thu Nov 29, 2007 8:14 pm

I'm not doing anything to fix it yet. I believe the ideal solution would be to store session data in BRB's MySQL database rather than in this server's /tmp directory, which is shared by each of the sites hosted on this box (there are a few hundred), and is the likely cause of the problem.

I'm hoping that the next version of PHPBB, the forum software we use, will do this by default so I don't have to hack the current version myself. They're on Release Candidate 7 now, so I don't imagine it will be too long for the final version.
User avatar
rustyslide
Site Admin
 
Posts: 1942
Joined: Thu Mar 10, 2005 5:01 am
Location: Halifax, Canada

Postby ricochet » Fri Nov 30, 2007 12:39 am

On some other boards I belong to, when I log in I can go up to the host directory, hop into other boards and be a logged in member. Interesting.
User avatar
ricochet
Regular
 
Posts: 10256
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Location: Bristol, Tennessee, USA

Postby tinsmith » Fri Nov 30, 2007 12:53 am

I've had the problem several times
User avatar
tinsmith
Regular
 
Posts: 556
Joined: Sat Sep 15, 2007 3:29 pm
Location: Southern Maine

Postby badfinger » Sun Dec 02, 2007 1:42 pm

Try this...

For me logging in got me a brief flash of a "logged in" index, reverting
immediately to "non logged-in".

A second log-in action was successful, but all "view posts since last" were cleared.

I bookmarked this new log-in page and used it to get here, instead of the one I had been using, which I deleted.

Using the new shortcut/bookmark/favourite (whatever) seems to work OK.

(I hope that makes sense)
badfinger
Regular
 
Posts: 405
Joined: Wed Mar 09, 2005 11:51 pm

Postby rustyslide » Sun Dec 02, 2007 2:49 pm

I believe I might have just fixed it. Let me know. Looks like a single parameter in the configuration was incorrect.

I trust I will be informed if it's not working properly still...

PS: You might have to restart your browser for my change to work for you.
Last edited by rustyslide on Sun Dec 02, 2007 2:54 pm, edited 1 time in total.
User avatar
rustyslide
Site Admin
 
Posts: 1942
Joined: Thu Mar 10, 2005 5:01 am
Location: Halifax, Canada

Postby bosco » Sun Dec 02, 2007 2:54 pm

Rusty-

I can't post in the "A Bit About You" section, when I try to post I am automatically logged out and requested to log back in. Also got this weird message-

Please ensure both the install/ and contrib/ directories are deleted

Bosco
User avatar
bosco
Contributor
Contributor
 
Posts: 1505
Joined: Thu Mar 10, 2005 12:36 am
Location: Michigan

Postby rustyslide » Sun Dec 02, 2007 2:56 pm

Yeah, that's fixed. I had to put a fix-er-up script in /forum/install/, and to enforce good security practices, the forum is disabled when that directory exists (I had forgotten or I would have warned everyone).
User avatar
rustyslide
Site Admin
 
Posts: 1942
Joined: Thu Mar 10, 2005 5:01 am
Location: Halifax, Canada

Postby bosco » Sun Dec 02, 2007 3:32 pm

Yep, all fixed. Thanks!

What fast and reliable service. Awesome.

Bosco
User avatar
bosco
Contributor
Contributor
 
Posts: 1505
Joined: Thu Mar 10, 2005 12:36 am
Location: Michigan

Re:

Postby beard-of-grey » Sat Dec 15, 2007 6:07 am

ricochet wrote:On some other boards I belong to, when I log in I can go up to the host directory, hop into other boards and be a logged in member. Interesting.


Ric's got wood :oops:
Sorry I'll never ever do that again

And great work Rusty, I'll let you shout me a beer next time your down-under.
User avatar
beard-of-grey
Regular
 
Posts: 881
Joined: Sun Dec 31, 2006 7:07 am
Location: Sydney Nth Beaches Australia

Re: Re:

Postby ricochet » Sat Dec 15, 2007 6:40 am

beard-of-grey wrote:Ric's got wood :oops:
Sorry I'll never ever do that again

Don't worry, BOG, it wasn't your fault. :lol:
User avatar
ricochet
Regular
 
Posts: 10256
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Location: Bristol, Tennessee, USA

Re: Re:

Postby rustyslide » Sat Dec 15, 2007 12:36 pm

beard-of-grey wrote:And great work Rusty, I'll let you shout me a beer next time your down-under.


I've started preparing by reading about Ray's trip:

(There are lots more, they're mostly re-published on Ray's blog)
User avatar
rustyslide
Site Admin
 
Posts: 1942
Joined: Thu Mar 10, 2005 5:01 am
Location: Halifax, Canada

Re: Login troubles

Postby bosco » Sat Dec 15, 2007 2:26 pm

I seem to be having all of the same issues I had before...

The forum will let me log in, then when I go to post I'm requested to log in again.

Also, after I click on my first forum, all of the new post flags disappear for the other forums when go back to the index*. Thx.

Bosco

*- Edit: now all of the new post flags are back. (?) Sheesh...
User avatar
bosco
Contributor
Contributor
 
Posts: 1505
Joined: Thu Mar 10, 2005 12:36 am
Location: Michigan

Re: Login troubles

Postby rustyslide » Sat Dec 15, 2007 4:34 pm

I accidentally recreated the old cookie bug when I upgraded, but thought I'd sorted it out.
User avatar
rustyslide
Site Admin
 
Posts: 1942
Joined: Thu Mar 10, 2005 5:01 am
Location: Halifax, Canada

Re: Login troubles

Postby maxx england » Wed Jan 16, 2008 8:46 pm

Rusty, have you seen the Blueswriter post in the Cheap Seats?
User avatar
maxx england
Contributor
Contributor
 
Posts: 3944
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Location: Birmingham UK

Previous

Return to Suggestion Box and Opinions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests